Objavljen javni poziv za podršku hotelskoj industriji

Datum objave: 01-09-2020


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za prijavu privrednih subjekata za korišćenje subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća izazvanih pandemijom COVID-19. Zahtevi se mogu podnositi u periodu od 1. do 15. septembra 2020. godine.

Pravo na bespovratna sredstva, prema Programu rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije, imaju kategorizovani hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji.

Obrazac zahteva i spisak JLS sa čijeg područja hoteli ostvaruju pravo za prijavu na subvenciju možete pronaći na: www.mtt.gov.rs.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici (po svakoj sobi), a uplata sredstava biće izvršena u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan kada je državna pomoć dodeljena.

Privredni subjekti koji se prijave za korišćenje bespovratnih sredstava gube navedeno pravo ukoliko u periodu 15.8-31.12.2020. godine smanje broj zaposlenih za više od 10%.