Agencija za privredne registre – početak pružanja usluga boniteta sa podacima iz finansijskih izveštaja za 2018. godinu - od 15. aprila 2019. godine

Datum objave: 10-04-2019


Agencija za privredne registre će od ponedeljka 15. aprila 2019. godine omogućiti dostupnost uslugama boniteta sa podacima iz redovnih finansijskih izveštaja za 2018. godinu.

Izveštaji o bonitetu za privredna društva, ustanove i preduzetnike, kao i skoring privrednih društava u kojima su uključeni podaci iz redovnih godišnjih izveštaja za 2018. godinu izdavaće se samo za one obveznike za koje su ti izveštaji dostavljeni, odnosno koji su kao potpuni i računski tačni javno objavljeni na internet stranici APR.

Za pravna lica i preduzetnike za koje redovni finansijski izveštaj za 2018. godinu nije javno objavljen usluge boniteta pružaće se zaključno sa podacima za 2017. godinu (dok ne dostave potpun i računski tačan izveštaj javno objavljen na internet stranici APR).

Detaljnije informacije u vezi skoringa, objavljuju se na stranici Finansijski izveštaji, na linku Evidencija izdatih skoringa, dok su informacije u vezi sa pružanjem usluga iz Registra finansijskih izveštaja dostupne na stranici Finansijski izveštaji - Usluge iz Registra.