NOVA APLIKACIJA PORESKE UPRAVE ZA RAD PORTALA EPOREZI

Datum objave: 25-05-2017


 

Prema saopštenju koje je Poreska uprava objavila na svojoj internet stranici www.poreskauprava.gov.rs, Poreska uprava je razvila specijalno dizajniranu korisničku aplikaciju ePorezi - koja služi isključivo za pristup portalu ePorezi. U aplikaciju su ugrađeni svi elementi koji su neophodni korisnicima portala za nesmetan rad, pri čemu su u potpunosti očuvane sve funkcionalnosti postojećih elektronskih servisa na portalu ePorezi.

 

Aplikacija ePorezi je besplatna i može se preuzeti sa sajta Poreske uprave. Nakon preuzimanja, aplikacija se jednostavno instalira na lokalni računar i nakon pokretanja, postupak pristupa portalu ePorezi se, kao i do sada, vrši pomoću Kvalifikovanog elektronskog sertifikata.

 

Način rada na portalu ePorezi, u pogledu upotrebe elektronskih servisa za podnošenje poreskih prijava, za pregled postojećih prijava, za dostavljanje zahteva za upitom stanja, kao i korišćenje servisa za dodelu/oduzimanje ovlašćenja, identičan je dosadašnjem.

 

Prijavljivanje na portal ePorezi biće moguće isključivo putem aplikacije ePorezi, a sve relevantne informacije mogu se pronaći na sajtu Poreske uprave - http://www.purs.gov.rs/.

 

Za sva eventualna pitanja obratiti se Kontakt centru Poreske uprave na broj telefona 0700-700 007 ili putem elektronske pošte na adresu eporezi@purs.gov.rs, navedeno je, između ostalog, u saopštenju Poreske uprave.