Obaveštenje u vezi realizacije subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede

Datum objave: 14-12-2020


Isplata sredstava za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede, koja se dodeljuju u visini od 30.367,00 dinara po svakom zaposlenom u turizmu i ugostiteljstvu, kako je najavljeno, počinje od 14. decembra 2020. godine.

Privrednim subjektima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune, koje Uprava za trezor otvara za ovu svrhu, a da bi se ispoštovala procedura za isplatu sredstava (ukoliko su ispoštovani uslovi propisani Uredbom o utvrđivanju programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2), potrebno je da ovlašćeno lice privrednog subjekta poseti nadležnu filijalu Uprave za trezor i dostavi određenu dokumentaciju.

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs mogu se naći informacije o tome šta ovlašćeno lice privrednog subjekta treba da dostavi radi isplate navedenih sredstava.

Nejasno je da li se npr. OP obrazac dostavlja samo na uvid ili je potrebno dostaviti fotokopiju ili uraditi overenu fotokopiju istog, da li je potrebno da lična karta bude očitana, šta se dešava ukoliko privredni subjekt više ne koristi pečat, u kom terminu ovlašćeno lice može da dostavi navedenu dokumentaciju i sl.

Očekujemo da će Uprava za trezor dati novo obaveštenje sa detaljnijim instrukcijama.