Podnošenje tromesečnih izveštaja za javna preduzeća putem informacione platforme

Datum objave: 10-03-2022


Ministarstvo privrede 22. februara 2022. godine donelo je Uputstvo o načinu i rokovima dostavljanja obrazaca tromesečnih izveštaja o realizaciji godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća br. 110-00-218/2021-09-01 (dalje: Uputstvo).

Uputstvom je utvrđeno da će se obrasci, radi efikasnijeg izveštavanja, dostavljati putem informacione platforme kojom upravlja Ministarstvo privrede. Radi blagovremenog i potpunog uspostavljanja informacione platforme javna preduzeća moraju da unesu podatke za određeni broj godina o usvojenim programima poslovanja i tromesečnih izveštaja o realizaciji, u roku od šest meseci od dana objavljivanja Uputstva.

Informaciona platforma nalazi se na domenu: https://nik.privreda.gov.rs, a pristup informacionoj platformi se ostvaruje popunjavanjem pristupnog formulara koji se nalazi u prilogu ovog uputstva i čini njegov sastavni deo. Uredno popunjen pristupni formular dostavlja se na elektronsku adresu: nik@privreda.gov.rs.

Detaljnije o načinu podnošenja tromesečnih izveštaja o realizaciji programa poslovanja možete čitati u našim štampanim i elektronskim izdanjima.