Podrška privrednim subjektima za nabavku nove opreme

Datum objave: 19-05-2020


Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte za nabavku opreme u 2020. godini.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju:

  • Mikro, mala i srednja pravna lica, registrovana u Agenciji za privredne registre (APR) i
  • Preduzetnici registrovani u APR-u.

Za realizaciju ovog programa izdvojen je iznos od 1.000.000.000,00 dinara, javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine.

Sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme direktno uključene u proces proizvodnje (mašine, transportno-manipulativna sredstva, specijalizovani alati za mašine, građevinska mehanizacija i dr.).

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih i to: 1 zaposlen - do 1 milion dinara, 2 do 5 zaposlenih - do 2,5 miliona dinara, 6 i više zaposlenih - do 5 miliona dinara.

Privredni subjekti koji ispune uslove iz ovog programa mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Detalje u vezi sa ovim programom podrške (uslove, način dostavljanja dokumentacije i druge bitne informacije) možete pronaći na internet stranicama: Ministarstva privrede (http://www.privreda.gov.rs) i Razvojne agencije Srbije (http://www.ras.gov.rs).