Raspisana su tri nova konkursa za pomoć razvoju turizma u 2021. godini

Datum objave: 15-01-2021


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tri konkursa za pomoć razvoju turizma u 2021. godini, i to:

  • Konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma;
  • Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude i
  • Konkurs za dodelu dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma.

Konkursom za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma predvidjeni su podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama, kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije. Sredstva su predviđena i za podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapredjenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte  edukacije i treninga u turizmu.

Konkursom za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude predvidjena je dodela kreditnih sredstava za izgradnju, uredjenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima. Sredstva su namenjena i za unapredjenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira, izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i uskladjivanje turističkih kapaciteta sa važećim Zakonom o turizmu.

Konkursom za dodelu dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma predviđeni su podsticaji za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i podsticanje edukacije i treninga u turizmu.

Bliže informacije za dodelu sredstava po svakom od raspisanih konkursa, možete pronaći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (kriterijumi, način slanja zahteva, rokovi i sl.)